Studeren in Den Haag

Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland en huisvest behalve vele ministeries en overheidsinstellingen (zoals de SER, het CBS, het SCP, de Algemene Rekenkamer en de NMA) ook multinationals en particuliere bedrijven.

De stad Den Haag is in de afgelopen paar jaar meer en meer een echte studentenstad geworden. Met de start van het Leiden University College The Hague in september 2010 (als onderdeel van de Faculteit Governance and Global Affairs) en de start van de bachelor-opleiding International Studies in september 2013, heeft de stad een grote groep nationale en internationale studenten erbij gekregen. Nu ook het Instituut Bestuurskunde onderdeel uitmaakt van deze faculteit, zal de groep universitaire studenten in de komende jaren alleen maar groeien. Daarnaast draagt de aanwezigheid van de Haagse Hogeschool, het Conservatorium, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en de Hogere Hotelschool in grote mate bij tot de Haagse studentengemeenschap.

De stad biedt inmiddels uitstekende faciliteiten op het gebied van sport. Er zijn talloze culturele evenementen, concerten en veel musea. De stad biedt een bruisend caféleven en vele restaurants. Ook organiseert het groeiend aantal studentenverenigingen steeds meer activiteiten speciaal voor studenten.
Neem het OhOhIntro-festival, een jaarlijks terugkerend evenement op het Lange Voorhout bij aanvang van het academisch jaar met muziek, dj's, eten en drinken .

Dit alles vindt plaats te midden van de politieke hoofdstad van Nederland waar behalve vele ministeries en overheidsinstellingen (zoals de SER, het CBS, het SCP, de Algemene Rekenkamer en de NMA) ook vele multinationals en particuliere bedrijven zijn gevestigd.

Praktische links

Den Haag:
www.denhaag.nl
Alles over de stad Den Haag, van stadsdeelkantoren tot verkiezingen.  

Studeren:
www.studeerindenhaag.nl 
Informatie over studeren in Den Haag, zoals studentenverenigingen, uitgaanstips en evenementen.

Cultuur:
www.acku.nl
ACKU is een bureau dat het hele jaar door culturele activiteiten organiseert voor Haagse studenten. Denk aan films, muziek, tentoonstellingen, lezingen, schooltheater en kunstrondleidingen.

www.haagsuitburo.nl
Een praktisch overzicht van theater- en muziekvoorstellingen in de stad, inclusief mogelijkheid om online kaarten te reserveren.

www.puurdenhaag.com
Een website met informatie over eten, winkelen, cultuur en uitgaan in Den Haag.

Laatst Gewijzigd: 07-12-2015