Miriam van de Kamp als expert in educatieve game

On The Ground Reporter is een serie educatieve games die is ontwikkeld door Butch & Sundance Media. Het brengt complexe vraagstukken als mediawijsheid en burgerschap op een toegankelijke en uitdagende manier in de belevingswereld van jongeren.

Wat is On The Ground Reporter

On The Ground Reporter is een serie educatieve games die is ontwikkeld door Butch & Sundance Media. Het brengt complexe vraagstukken als mediawijsheid en burgerschap op een toegankelijke en uitdagende manier in de belevingswereld van jongeren. Het is expliciet gericht op gebruik voor het vak Loopbaan en Burgerschap (MBO), maar wordt ook gebruikt door het Voortgezet Onderwijs en opleidingen journalistiek. Handig voor de docent, leuk voor de leerling, goed voor het onderwijs.


Experts aan het woord

Op 28 mei lanceerden Butch & Sundance Media hun nieuwste game: On The Ground Reporter the Netherlands. In de game spelen de leeringen een journalist en moeten allerlei radio-items maken over verschillende thema's. Eén van de onderwerpen waar ze mee aan de slag moeten, speelt rondom de vraag: Hoe maak je een wijk veilig? In dit onderdeel trad Miriam van de Kamp op als expert. Zij besprak hoe bewoners aankijken tegen veiligheid in de buurt.

 

 
Laatst Gewijzigd: 05-07-2013