27 maart jl.: Boekpresentatie 'Van wie is de geschiedenis?'

Op woensdag 27 maart 2013 was de boekpresentatie van het door Wim Willems geschreven boek 'Van wie is de geschiedenis?'.

‘Kennis mag dan verouderen, een gloedvol verhaal klinkt nog heel lang na.’

Van wie is degeschiedenis? is een rijke verzameling van leerzame, humoristische, ontroerende en soms ontluisterende bekentenissen van een waarnemer met een niet-aflatende belangstelling voor het levensverhaal van mensen en groepen.
Wim Willems beschrijft zijn wereldwijde ontmoetingen met vaak markante figuren die de bouwstenen van zijn omvangrijke oeuvre zijn, onder wie Naeeda Aurangzeb, Adriaan van Dis, Joop van Tijn en Leo Vroman. Tijdens zijn werk als historisch biograaf begeeft hij zich op zijsporen die onverwacht interessante hoofdwegen blijken te zijn. Hij worstelt met loyaliteit aan het onderwerp van zijn studies en met de belangen van pleitbezorgers en bloedverwanten.
Willems staat uitgebreid stil bij de betrouwbaarheid van het gesproken en geschreven woord. Hij zet tevens het volle licht op de soms netelige positie van de biograaf als buitenstaander. Ook ontleedt hij zonder terughoudendheid de kwetsbaarheden en onvolkomenheden waarmee hij in zijn autobiografische werk te maken kreeg.

Van wie is de geschiedenis?
is een integer boek van een auteur die zijn wetenschappelijke zoektochten in een toegankelijke en fraaie stijl inzichtelijk weet te maken voor een breed publiek.

wie is de geschiedenis?, uitgeverij Prometheus/Bert Bakker
Uitvoering: paperback, 296 pagina’s
Prijs: € 29,95
ISBN: 978 90 351 3618 2


Wim Willems

Wim Willems is hoogleraar sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden - Campus Den Haag. Hij publiceerde meer dan dertig boeken, waaronder een biografie over de Indische schrijver Tjalie Robinson (bekroond met de Littéraire Witte Prijs), kronieken over zijn naoorlogse jeugd in Den Haag en een aantal standaardwerken over zigeuners, Indische Nederlanders en andere migrantengroepen.

 
Laatst Gewijzigd: 28-03-2013