P&O Nieuws 7 juli 2015

Pilot digitaliseren werving- en selectieproces (e-recruitment)

Binnen de Universiteit Leiden bestaat al langere tijd de behoefte om het werving- en selectieproces van sollicitanten door digitalisering te ondersteunen. Het huidige proces bestaat veelal uit handmatige handelingen die door verschillende  personen worden gedaan. De mogelijkheid bestaat om via een e-recruitmentsysteem het proces volledig digitaal te ondersteunen, van plaatsing van de vacature tot aan de keuze van de uiteindelijke kandidaat.

De aanschaf van een e-recruitmentsysteem biedt verschillende voordelen. Zo verloopt het selectieproces op een duidelijke en professionele wijze, wat klantvriendelijk is ten opzichte van de sollicitant. Het afhandelen van reacties wordt overzichtelijker en efficiënter. Dit levert een tijdsbesparing voor secretariaten en vacaturehouders op. Verder geeft het recruitmentsysteem op elk moment inzicht over de stand van zaken van het werving- en selectieproces ten aanzien van een vacature. Ook biedt het digitaal verwerken van gegevens rondom het werving- en selectieproces inzicht in bijvoorbeeld de effectiviteit van de diverse wervingskanalen die we inzetten.

FSW als pilotomgeving
Alvorens te starten met een e-recruitmentsysteem heeft de afdeling HRM een onderzoek gedaan naar de werving- en selectieprocessen binnen de universiteit. Het doel hiervan was om in kaart te brengen hoe de processen op dit moment zijn ingericht en verlopen. Dit leverde een divers beeld op. Rollen en taken worden op verschillende wijze belegd en uitgevoerd en worden als tijdrovend ervaren. Besloten is om binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) te starten met een pilot voor de implementatie van het e-recruitmentsysteem Succesfactors by SAP. FSW leent zich om meerdere redenen goed als pilotomgeving; de wijze waarop de werkzaamheden nu verlopen, het aantal vacatures die er zijn, de spreiding daarvan en de wens vanuit FSW zelf om te starten met een digitaal recruitmentsysteem.

13 juli livegang
Een werkgroep bestaande uit verschillende gebruikers vanuit de faculteit heeft samen met HRM en FB het systeem getest, bijgeschaafd en weer getest. Op 13 juli gaat de pilot live. Dat betekent dat alle interne en externe sollicitanten die op de 'Werken bij'-site een vacature van FSW aanklikken, automatisch doorgeleid worden naar de nieuwe digitale omgeving. Daarin is de vacaturetekst te lezen en kan er gesolliciteerd worden. De pilot zal tot eind dit jaar lopen. Daarna wordt aan de hand van de gebruikersresultaten bekeken of implementatie voor de gehele universiteit wenselijk is. Alle overige vacatures zullen op de huidige wijze op onze vacaturesite weergegeven worden, waarbij solliciteren op de huidige wijze blijft plaatsvinden.


Programma personeelsvereniging

Voor het najaar heeft de personeelsvereniging weer een divers programma samengesteld, variërend van workshops tot trips naar het buitenland. Meer informatie is te vinden op de pagina van de personeelsvereniging.

Activiteitenprogramma personeelsvereniging (september t/m december 2015)
11 september: Dagtocht Antwerpen
16 september: Wijn- & Spijsavond
26 september: Workshop Paverpol
6 oktober: Reis naar Turkije
20 oktober: Workshop herfststuk maken
10 november: Workshop EHBO
17 november: Workshop chocoladeletter
26 november: Chocoladeworkshop kersthuisje
1 december: Kerstkoken
10 december: Workshop kerststukje
11-13 december: Kerstreis Canterbury
18 december: Kerstbuffet

Laatst Gewijzigd: 06-07-2015