Actueel

Zicht op First Responders: crisisbeheersing in Nederland en België in kaart

In Nederland en in België nam de maatschappelijke en politieke belangstelling voor de veiligheid bij grootschalige evenementen en noodsituaties sterk toe. Het wettelijk en reglementair kader voor nood- en interventieplannen werd in Nederland intussen grondig geactualiseerd. België bleef hierin achter en moet nog steeds rekenen op een tien jaar oude reglementering.


Leer Bernard Steunenberg kennen en ontdek hoe Europa ons beïnvloedt

In hoeverre 'landt' Europees beleid in lidstaten en op welke manier kan Nederland invloed uitoefenen aan de onderhandelingstafel in Brussel? Hoogleraar Bestuurskunde Bernard Steunenberg onderzoekt deze vraagstukken. Vanaf nu is er een webdossier online waarin hij vertelt over de intrigerende en complexe wereld van Europese besluitvorming.


Leer Edwin Bakker kennen en ontdek hoe terrorisme werkt

Sinds ‘9/11’ houden terroristen ons in hun greep. Hoe voorkomen we een aanslag? ‘Het is belangrijk de angstreactie die volgt op een aanslag te beperken’, zegt hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme Edwin Bakker. Over zijn werk staat nu een webdossier online.


In de startblokken voor Horizon 2020

Naar verwachting kunnen in december de eerste aanvragen worden ingediend voor het nieuwe EU-onderzoeksprogramma Horizon 2020. Dat is de opvolger van KP7. Onderzoekers kunnen zich nu al voorbereiden met behulp van informatiebijeenkomsten en trainingen.    


U wordt automatisch doorgestuurd. Gebeurt er niets? Ga naar de website 

Er werd praktische informatie gegeven en commissieleden, coördinatoren en laureaten delen hun ervaringen. De informatiebijeenkomst in de ochtend is voor de domeinen Bèta/Leven en de middag voor Alfa/Gamma.

Meer informatie over de Vernieuwingsimpuls Informatiebijeenkomst en aanmelden:
www.nwo.nl/onderzoek-en-resultaten/programmas/vernieuwingsimpuls/VI-Voorlichtingsdag

Meer informatie over de Vernieuwingsimpuls:
www.nwo.nl/onderzoek-en-resultaten/programmas/vernieuwingsimpulsTrouwen en samenwonen in Europa

In welke Europese landen zijn welke vormen van partnerschap en gezinsleven in de wet verankerd? En welke rechten en plichten zijn eraan verbonden? Kees Waaldijk, Leids hoogleraar Comparative sexual orientation law, gaat het onderzoeken als deel van een groot Europees project van 6,5 miljoen euro.


5,7 miljoen Europese subsidie voor Living Lab The Hague

Met de ontwikkeling van het Living Lab The Hague investeren de Universiteit Leiden/Faculteit Campus Den Haag en de gemeente in verdere versterking van de academische kennisinfrastructuur in Den Haag. De Europese Unie stelt een subsidie van 5,7 miljoen euro beschikbaar.